Pizzabullar med kalkon
Det perfekta mellanmålet eller att ha som lunch! Älskar pizzabullar!

Det du behöver är:
5 dl Lättmjölk 0,5%
1 dl Margarin flytande 80%
1 pkt Jäst, 50 g
1 msk Socker
1 1/2 tsk Salt
13 dl Vetemjöl
50 g Kalkonkött rökt
1 st gul Lök
1 klyfta Vitlök
1 tsk Olivolja
1 burk Tomater krossade
2 1/4 msk Oregano
2 msk Basilika
2 msk Parmesanost riven
1 st Ägg
Instruktioner;
1 dl Margarin flytande 80%
1 pkt Jäst, 50 g
1 msk Socker
1 1/2 tsk Salt
13 dl Vetemjöl
50 g Kalkonkött rökt
1 st gul Lök
1 klyfta Vitlök
1 tsk Olivolja
1 burk Tomater krossade
2 1/4 msk Oregano
2 msk Basilika
2 msk Parmesanost riven
1 st Ägg
Instruktioner;
Värm mjölk och margarin till 37°.
Rör ut jästen i lite av mjölk och margarinvätskan.
Fyll på med 1 tsk oregano, socker, 1 tsk salt och vetemjöl.
Arbeta till en deg. Jäs ca 45 min.
Skär kalkonen i små bitar.
Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja.
Tillsätt krossade tomater, 2 msk hackad oregano, hackad basilika, resten av saltet och peppar.
Låt puttra ca 10 min. Låt svalna. Tag upp degen och knåda den en aning.
Dela i 3 delar, kavla ut varje del till en rektangel. Lägg på tomatsås (undvik alltför mycket vätska).
Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar.Lägg dem i muffinsformar. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla uppvispat ägg, strö över lite parmesan på varje bulle.
Varje bulle räknar du som 4 propoints.
Gott!